تحلیل چارچوبهای ITIL , COBIT , eTOM , ISMS و Val IT همراه با همسویی کسب و کار و برای مدیریت اطلاعات

ساخت وبلاگ

امروزه سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات موجب بهبود کارایی سازمانی شده و فرصت هایی را در جهت بهبود چابکی و تسریع در تطبیق نیازمندی های کسب و کار با زیرساخت فناوری اطلاعات به وجود آورده است. از آنجا که سازمان ها در فرایند استفاده از این فناوری با چالش های زیادی نظیر چگونگی تعریف پروژه، انتخاب پروژه های فناوری اطلاعات با بالاترین مزیت رقابتی، سیلوهای برنامه ها، مدیریت مالی پروژه های فناوری اطلاعات و … مواجه می شوند و ممکن است علی رغم صرف انرژی زیاد و سرمایه گذاری های کلان, از مسیرصحیح منحرف شده و دچار شکست شوند, از این رو نیازمند پیاده سازی یک مدل یکپارچه هستند که چارچوبی جهت پوشش جنبه های مختلف اهداف, استراتژی ها و اولویت های زیرساخت, افراد, استانداردها, معماری, سرمایه گذاری ها و تکنولوژی ارائه نماید و بر اساس رویکردی مبتنی بر فرایند و تدریجی مشخص نماید که چه اقداماتی را در گذار به سمت مدیریت یکپارچه فناوری اطلاعات انجام دهند تا این اطمینان حاصل گردد که ارزش حاصل شده از سرمایه ها، دارایی ها و مدیریت فناوری اطلاعات افزایش می یابد و همچنین امکان ارزیابی ریسک هر یک از نتایج و فرآورده های فناوری اطلاعات مقدور می باشد.
مدل ها، چارچوب ها و استانداردهای مختلفی از طرف شرکت ها و متولیان پیاده سازی و استقرار مدیریت فناوری اطلاعات و حاکمیت فناوری اطلاعات (زیرمجموعه ای از مدیریت فناوری اطلاعات) ارائه شده است که از جمله می توان به چارچوب های مدیریت فناوری اطلاعات‌ همچون CobiT، eTOM، ISO/IEC 20000، ITIL، ISO27001، TickIT، Six Sigma،‌ TQM و IT Balanced Scorecard اشاره کرد. در بررسی این چارچوب ها مشخص شد که برخی از مؤلفه ها و نیازمندی های یکپارچه بودن مدیریت اطلاعات در این مدل ها به طور کامل پوشش داده نشده است. از جمله کاستی های چارچوب-های مرتبط موجود می توان به نقص در تعیین سنجه ها, معیارها و اهداف کنترلی، مالکیت, فرایندهای سرمایه گذاری، ایجاد همگامی مدل ها و چارچوبهای مختلف و عدم پرداختن به چگونگی گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب جهت مدرن سازی سیستمهای قدیمی و استفاده بهینه از داراییهای موجود جهت حداکثر نمودن مزیت رقابتی اشاره کرد. همچنین برای اینکه سازمان بداند در چه وضعیتی قرار دارد و چه بهبودهایی درگذار به سمت یکپارچه سازی اطلاعات و مدیریت اطلاعات لازم دارد که در این راستا نیاز به ابزاری برای پایش و بهبود می باشد. لذا چارچوب یکپارچه می تواند با فراهم کردن امکاناتی نظیر مدل های بلوغ, شناسایی بهبودهای لازم و معیارهای یکپارچه سازی, اهداف فعالیت ها به منظور افزایش کارایی مؤثر فرایند, به این امور رسیدگی نماید.
با توجه به مسائل موجود و اینکه تاکنون چارچوبی جامع و کامل برای استقرار و مدیریت یکپارچه فناوری اطلاعات بر اساس چارچوب های موجود ارائه نشده است, در این تحقیق سعی بر آن است چارچوبی برای حل مسائل موجود و پوشش نیازمندی های مدیریت جامع در خصوص پروژه های فناوری اطلاعات ارائه گردد. در این راستا بر چارچوب های COBIT و ITIL که دو چارچوب جامع و پذیرفته شده در استقرار مدیریت فناوری اطلاعات است تمرکز می شود. بر اساس معیارهای یکپارچه سازی در راستای بهبود فرایندها، با همگام نمودن فرایندهای چارچوب های فعال و جاری سازمانی تجمیع فرایندها با تمرکز بر معیارهای چارچوب پایه ارائه می گردد و بدین وسیله ابعاد، فرایندها، اهداف و فعالیت های کلی و جزئی مدل یکپارچه نهایی بدست می آید.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و نهم آبان ۱۳۹۴ساعت 19:36  توسط شیلا صانع زاده  | 
LI fiتکنولوژی...
ما را در سایت LI fiتکنولوژی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : it141 بازدید : 53 تاريخ : شنبه 13 خرداد 1396 ساعت: 22:57